//

Кардинал Тарксон про нових лауреаток Нобелівської премії миру

Кардинал Пітер Тарксон, глава Папської Ради "Справедливість і мир", високо оцінив рішення Нобелівського комітету відзначити премією миру трьох жінок: Президента Ліберії Елен Джонсон-Серліф, демократичну ліберийскую активістку Леймо Гбові і Тавакул Карман з єменської Республіки.

 

В інтерв'ю ватиканському радіо єрарх зазначив, що це рішення сприяє більшому визнанню ролі жінок на міжнародному рівні.

 

"Я знаю Президента Ліберії і можу підтвердити, що її керівну роль та ініціативність на політичному рівні дуже високо цінуємо не тільки ми, але також багато людей у країнах Західної Африки. Управляти державою після громадянської війни було дуже важко, і крім того, їй довелося працювати в умовах, коли уряд і багато політичних фракції, перебували в опозиції до неї. Це треба дуже цінувати".

 

Кардинал Пітер Тарксон зазначив, що інша лауреат Нобелівської премії Леймо Гбові, яка провела важливу кампанію на користь жінок в умовах громадянської війни, зробила великий внесок у те, щоб жінки не втрачали сміливості та надії в умовах пануючого насильства. "Я також дуже ціную діяльність, яку вела єменська активістка. Дуже важливо, що міжнародне співтовариство визнало ініціативи цих жінок", – сказав кардинал Тарксон.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана