//

Кардинал Тарксон: мир на землі знаходиться в прямій залежності від релігійної свободи

На прямий зв'язок між релігійною свободою і миром вказав у своєму привітанні до учасників ІХ Міжнародного конгресу Чину Тринітаріїв кардинал Пітер Тарксон. Стародавній чин протягом століть однією з своїх головних місій вважав поширення миру. Голова Папської ради "Iustitia et pax" підкреслив, що мир на землі знаходиться в прямій залежності від релігійної свободи, яка є основою всіх свобод, і  про що завжди  наголошував Чин, заснований в XII ст. св. Жаном де Мата. За шість століть діяльності отці Чину Пресвятої Трійці звільнили десятки тисяч рабів, представників різних релігій, давши їм можливість вільно шукати дорогу до Бога, підкреслив єрарх.

 

Він нагадав, що після Другої світової війни людство особливо сильно бажає миру. Єрарх вважає, що це бажання не здійснилося, бо в сучасному світі не зберігається право людини на свободу, причому часто - на свободу сповідання віри. Кардинал Тарксон навів яскраві приклади сучасного переслідування і дискримінації християн, насамперед у Сирії і Єгипті, де напади на прихильників Христа змусили 600 тис. з них стати біженцями. Єрарх не залишив без уваги трагічну ситуацію християн в Пакистані.

 

"Християни, як найбільш переслідувана група в світі, повинні бути серед перших носіїв ідеї миру", - підкреслив ватиканський єрарх. Він запевнив, що Святий Престол не перестане захищати переслідуваних і виступати проти використання та знищення людини людиною.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va