//

Кардинал Шерер: Не падайте духом перед дискримінацією

«Під час випробувань необхідно повернутися до основ віри»
 

 

Беручи до уваги повідомлення про переслідування християн в різних частинах світу Архиєпископ Сан Паоло Кардинал Оділу Шерер закликав католиків Бразилії, де немає відкритих переслідувань, не падати духом перед можливим тиском і упередженнями.
 

 

«Поступає багато повідомлень про напади на християн, в результаті яких багато хто втрачає життя, навіть в церквах під час Служби, як це сталося в Багдаді, в Іраку чи в новорічну ніч в Єгипті».
 

 

«Вони мученики, свідки Христа; і не тому, що вони принесли себе в жертву заради чого-небудь, а тому, що їх переслідували і вбили за їх віру. У всі періоди історії християнства були мученики. Вони є і сьогодні», - заявив Кардинал в статті єпархіального журналу "O Sao Paulo".

 

«У нас немає відкритих переслідувань, не так часто трапляються мученики. Але католики і християни взагалі піддаються тиску і дискримінації».
На думку кардинала Шерера, багато християн «можуть впасти духом і вибрати легшу релігійну дорогу чи таку, яка «обіцяє» більше з точки зору благополуччя і задоволення миттєвих потреб».
 

 

«Інші спокушаються брехливими релігійними обіцянками і чекають чуда для вирішення своїх страждань і всіх життєвих проблем. У сфері релігії достатньо пропозицій «легких чудес» і чарівних рішень, і багато хто спокусився випробувати легшу дорогу. Ісус попереджав, що широка дорога і великі ворота не ведуть до спасіння».
 

 

Кардинал Шерер пояснив, що переслідування і зневіра мали місце і на початку християнства. Про це свідчить Послання до Євреїв, уривки з якого читаються на Літургії в ці перші тижні Рядового часу.
«У ранньому християнстві літургія не була ще організована так, як сьогодні; ще не було прекрасних церков, релігійних традицій, подібних на ті, які живили віру вибраного народу з покоління в покоління. І , крім всього цього - переслідування, арешти і мучеництво. Ситуація була нелегкою».
 

 

На думку Кардинала, Святий Павло «написав послання до євреїв, щоб підтримати цю спільноту і поглибити з нею сенс християнської віри».
 

«Ісус Христос є плід обіцянок Бога, правдивий і єдиний Священик, який освятив нас своїм приходом на світ і своєю кров'ю, в жертві, принесеній Богові на хресті».

 

«У ньому виконуються обіцянки Бога». «Ісус є новий храм Бога в світі, і ми також виховані в ньому, в храмі, в якому живе Бог».
 

 

На закінчення Кардинал сказав, що в моменти випробування «необхідно повернутися до основ віри, щоб знайти причини нашої надії і силу для протистояння важким дням і продовження шляху».

 

 

За матеріалами:  Agnuz