//

Кардинал Шенборн закликав священиків до послуху

Попередження проти непокори і заклик керуватися наукою Церкви скерував до священиків глава австрійського єпископату, кардинал Крістоф Шенборн.

 

Таким чином Митрополит Відня відреагував на інформацію про зібранння організацією "Ініціатива парохів" 250 підписів австрійських священиків під пропозицією про допущення  жінок до священичих свячень, причому вони стверджують, що Ватикан не має права нав'язувати їм свої погляди.


Кардинал Шенборн викликав представника організації «Ініціатива парохів» Гельмута Шуллера і передав йому обширного листа, в якому заявив, що його глибоко ранили дії ініціаторів. Він пояснив, що не хотів відповідати одразу, щоб не керуватися почуттями гніву і болю, які викликав в ньому цей крок.


Кардинал зазначив, що він глибоко схвильований позицією цієї групи духовенства і не може погодитися з твердженням, що непослух є чеснотою. Він нагадав, що під час свячення кандидати добровільно зобов'язуються до послуху своєму єпископові і Папі, навіть якщо це буде нелегко.


Митрополит Відня привів приклад Блаженного Франца Джагерстатера (1907-1943), беатифікованого в 2007 році, котрий заплатив своїм життям за відмову служити у вермахті, бо це суперечило його совісті. Кардинал Шенборн закликав священиків наслідувати Блаженного, завжди керуватися совістю, яка може розпізнати істину, нею свідчити і жити.


За матеріалами wiara.pl