//

Кардинал Шенборн вимагає від клиру дистанціюватися від «Заклику до непокори»

Як повідомляє інтернет-видання «CNA», Віденський кардинал Крістоф Шенборн вимагає від священиків своєї Архиєпархії відмовитись від так званого «Заклику до непокори» або відійти з посад у Католицькій Церкві. «Заклик до непокори» – маніфест групи католицьких священиків в Австрії, яка називає себе Ініціативною групою священиків. Кардинал також заявив, що не буде продовжувати декрети священикам, які належать до цієї групи.

 

Лідер цієї Ініціативної групи о. Гельмут Шулер твердить, що до неї приєдналося понад 10% австрійських священиків, хоча неупереджені джерела подають значно нижчий відсоток. Група висуває вимоги, які не узгоджуються з католицьким віровченням, а саме: надання можливості розлученим і вдруге одруженим приступати до Причастя, євхаристійну єдність з протестантами, висвячування жінок на священиків, скасування целібату в Римській Церкві.

 

Ще 14 травня цього року кардинал Шенборн різко розкритикував позицію Ініціативної групи. У цей час він зазначав, що до певного часу утримуватиметься від санкцій проти членів Ініціативної групи в надії, що через персональний діалог вдасться привести цих священиків до єдності з Церквою. Цікавим є факт, що, як зазначив кардинал Крістоф Шенборн, у цій групі немає молодих священиків.

 

За матеріалами: «CNA»

 

За інформацією, яку «Католицькому Оглядачеві» вдалося отримати у телефонному режимі з Ейзенштадтської єпархії, яка є суфраганною єпархіїю Віденської митрополії, ординарій цієї єпархії Преосвященний владика Еґідій Жівковіч ще в березні цього року відсторонив від парохіяльного служіння усіх священиків, які не хотіли вийти зі складу Ініціативної групи. Також для «КО» надали інформацію, що нещодавній скандал довкола обрання в одній з парохій Віденської Архиєпархії декларованого ґей-активіста членом парохіяльної ради та подальшим затвердженням його у цій раді, за що ЗМі звинуватили кардинала Крістофа Шенборна, був провокацією, підлаштованою членами Ініціативної групи та мирянами, які її підтримують.