//

Кардинал Шенборн: Свобода – прекрасна ідея біблійної віри

 Віденський Архиєпископ кардинал Шенборн звернув увагу на поширення "язичницької" культури в Європі, яка характеризується астрологією, забобонами, необгрунтованими страхами і збільшенням кількості абортів. У статті, опублікованій в журналі "Das Judische Echo", єрарх зазначив, що сьогоднішній стан Старого континенту нагадує часи перших століть нашої ери, коли християнство в Європі маргіналізували.

 

Кардинал Шонборн наголосив на важливості збереження трьох найголовніших "плодів" християнства, які зробили великий уплив на Європу, і які "не можна зіпсувати". Перший з них – це свідомість того, що людина була створена на подобу Бога, Який є фундаментом її гідності. Другий – впевненість в єдності людської сім'ї, а третій – свобода, визначена католицьким єрархом, як "прекрасна ідея біблійної віри". Кардинал Шонборн зазначив, що саме "вірність праву на свободу зробила Європу великою".

 

"Біблійна заповідь вірності Богові, а не людині, принесла елемент свободи перед примусами, які існували в суспільствах. Свобода людини-християнина знайшла свій чудовий вираз у позиції, яку зайняли в часи гітлерівського нацизму такі великі свідки Христа, як Дітріх Бонхефер або Франц Егерштетер. Цей фермент свободи робить християнство, також і в сучасній Європі, вільним перед вимогами мейнстріму, політкоректності або просто моди", – наголосив єрарх.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org