//

Кардинал Шенборн: серед молоді відчувається симпатія і повага до Папи

Всесвітні Дні Молоді, які закінчилися 21 серпня, справили велике враження на кардинала Крістофа Шенборна. "Прибула велика кількість молоді, яку ніхто не примушував: вони прийшли, тому що це було для них цінним і важливим", – зазначив Архиєпископ Відня.

 

"Для багатьох учасників Всесвітні Дні Молоді були сповнені глибокими переживаннями, які напевно вплинуть на все їхнє життя", – зазначив єрарх. Він наголосив також, що зустріч можна охарактеризувати як "радість поглиблення знань про віру і радість перебувати разом". Молоді католики приїхали в Мадрид не на "вечірку", але саме, щоб разом радіти своїй вірі та поглиблювати її. "Ця радість відчувалася на кожному кроці", – зазначив кардинал Шенборн.

 

"Головним посланням Всесвітніх Днів Молоді було пожвавлення віри і наслідування Христа. Велика кількість молоді свідчить про те, що сьогодні віра не є старомодною, але справжньою альтернативою гідного життя і любові", – сказав австрійський єрарх. "Цей ентузіазм молоді передався також Папі. Хоча Бенедикт XVI – це зовсім інша людина  порівняно з Іваном Павлом II, проте, очевидно, що він узяв від свого попередника здатність залучати молодих людей. Серед молоді дуже відчувається симпатія і повага до Папи ", – зазначив кардинал Шенбонр.

 

Австрійський єрарх звернув увагу на те, що під час чування на території аеропорту Cuatro Ventos, молодь, незважаючи на перешкоди, які виникли внаслідок грози, залишалася в глибокій тиші під час поклоніння Найсвятішим Тайнам, розмірковуючи про Христа разом з Папою. Кардинал Шенборн висловив також жаль, що багато ЗМІ, відповідно до своєї необ'єктивності, не показали людям правдивої атмосфери, яка панувала на Всесвітніх Днях Молоді.

За матеріалами Ватыканскае радыё