//

Кардинал Шенборн: Ми вимагаємо захисту Церкви

Архиєпископ Відня кардинал Крістоф Шенборн та коптський єпископ Австрії Анба Гебріел у п'ятницю виступили  у Відні зі спільним закликом до солідарності з коптами щодо кривавих атак проти них, які відбулися в Єгипті.

 

"Ми вимагаємо захисту для Церкви і для християн, рівних прав для християн і мусульман в Єгипті, справедливості для всіх", – заявили кардинал Шенборн і єпископ Гебріел у Спільній декларації, прочитаній близько 3 000 учасникам демонстрації, що проходила від Віденської опери до катедри св. Стефана. Ця маніфестація проводилася на знак солідарності з коптами у Єгипті, учасники якої несли транспаранти з гаслами: "Стримайте варварські напади на коптів у Єгипті", "Копти – єгиптяни, як і всі інші".

 

"Всі люди, яким близький принцип свободи віросповідання, мають відчувати солідарність з єгипетськими коптами", – підкреслили єпископи.

 

9 жовтня було убито 27 коптів і 300 отримали поранення на каїрській площі Масперо під час мирної демонстрації проти релігійних переслідувань. Натовп демонстрантів атакували два броньованих транспортних засоба єгипетської армії. За повідомленням організації Amnesty International деякі демонстранти отримали вогнепальні поранення.

 

Офіційні єгипетські ЗМІ стверджували, що демонстранти першими почали стріляти у солдатів, троє з яких були вбиті під час подій на площі Масперо.

 

За матеріалами wiara.pl