//

Кардинал, що обороняє здоровий глузд Шотландії

На громадянську позицію Архиєпископа Единбургу, кардинала Кейта О’Брайєна, котрий виступає за захист розуму і здорового глузду, звертає увагу видання «L’Osservatore Romano». Ватиканська газета інформує про припинення безпосереднього діалогу між главою єпископату Шотландії та місцевим урядом на тему гомосексуальних зв’язків.


У статті під назвою «Вимушена тиша», що знаходиться на сайті http://www.osservatoreromano.va, зазначається:


«Цей жест символічний, однак значущий і переконливий. Кардинал Кейт О’Брайєн, Архиєпископ Единбургу і глава шотландської Конференції єпископів, припинив безпосередній контакт з шотландським урядом на знак протесту в зв’язку з тим, що уряд підтримує запровадження в країні законів, які легалізують зв’язки між особами тієї ж статі. Кардинал відкинув запрошення на зустріч стосовно цієї тематики, залишаючи проведення будь-яких розмов для своїх представників.


Шотландський уряд вирішив змінити теперішній закон, хоча здається, що громадська думка вважає цю реформу непотрібною. Незважаючи на це, уряд зобов’язався представити ще цього року проект закону на цю тему і зазначив, що перші «шлюби» осіб однієї статі можна буде укласти вже від початку 2015 року.


Перед обличчям легалізації гомосексуального «подружжя» кардинал О’Брайєн виступив на захист громадянського суспільства. Його позиція є не настільки католицькою, наскільки громадянською. Кардинал хоче захистити розум і здоровий глузд.


Цього місяця шотландський уряд почав проводити консультації на тему зв’язків осіб однієї статі, опитуючи громадську думку чи слід запроваджувати «гомосексуальне подружжя». «Надіюсь, – зазначив кардинал, – що багато осіб надасть відповідь і замислиться над можливістю підписання петиції, яка висловлюватиме підтримку для традиційного подружжя».


За матеріалами wiara.pl