//

Кардинал Сара: висловлювати католицьку ідентичність в волонтерстві

Більше 140 млн. чоловік у всьому світі приймає участь у волонтерській діяльності. Серед них велика частина католиків та представників інших християнських конфесій. Про це розповів кардинал Робер Сара, голова Папської ради "Cor Unum" під час презентації книги "Святіший Отець і європейські волонтери", яка пройшла 13 квітня в Римі.

Кардинал Сара, зазначив, що у волонтерській діяльності важливо зберігати риси характерні для католицької ідентичності. Це є важливим, бо, на думку єрарха, в деяких католицьких колах були відзначені секулярні тенденції. "Це правда, що ми не повинні сприяти насильницькому наверненню будь-кого, проте необхідно виражати нашу католицьку ідентичність і діяти за Євангелієм", - сказав єрарх.

 

Під час презентації книги "Святіший Отець і європейські волонтери" зазначалося, що в багатьох країнах Європи існує дуже близьке співробітництво між волонтерами з одного боку, і громадськими та церковними установами з іншого. На думку секретаря Папської ради "Cor unum" єпископа Джованні Тозо дуже важливо підтримати тих, хто діє на благо всього суспільства, "часто мовчазним і завжди безкорисним чином". За словами єрарха в багатьох країнах волонтери заміняють діяльність держави і державних установ, в таких сферах як медицина, допомога потребуючим або освіта.

 

За матеріалами radiovaticana.org