//

Кардинал Сара про виклики для Карітасу

Фінансова криза Заходу має коріння в кризі культури, етики і духа. Треба зробити так, щоб Захід поборов логіку чистого утилітаризму і матеріалізму, щоб відкритись на повну візію людини. Про це кардинал Роберт Сара, глава Папської Ради „Cor Unum” сказав на форумі італійського Карітасу.

 


Кардинал вказав на нові форми бідності, пов’язані з відірваністю західних суспільств від моральності, а особливо з ударами по людському життю, родині, подружжі і гідності особи. В цьому контексті харитативна діяльність повинна бути не тільки професією, але і свідченням заангажування серця і приналежності до Церкви.

 


З огляду на харитативну діяльність ситуація у світі, на думку кардинала, виглядає наступним чином. Африка, як континент «неспокою і надії», де поряд з конфліктами, гуманістичними трагедіями і корупцією спостерігається великий динамізм і живучість Церкви, становить запас свіжої енергії також для Європи, яка старіє. Латинська Америка здійснила значний поступ щодо рівня життя. Але там залишились значні суспільні нерівності, а Церква змушена боротись з накиненою ідеологічною думкою, що вона чужа і накинена латиноамериканцям. В той же час у Азії католики і взагалі християни становлять  незначну меншість відносно древніх релігій цього континенту. Власне завдяки харитативній діяльності без дискримінації Церква в Азії має високий престиж. Ще інша ситуація склалась для християн Близького Сходу і Північної Африки, які втягнуті у світові конфлікти, що негативно впливають на життя Церкви і діяльність місцевої Карітас.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie