//

Кардинал Рилко: потрібно поставити Христа в центр життя

3 серпня ватиканське видання "L'Osservatore Romano" опублікувало статтю кардинала Станіслава Рилко, присвячену темі нової євангелізації. Єрарх звертає увагу на те, що дуже часто говорячи про це явище, ми ризикуємо втратити його справжнє значення. Кардинал нагадує слова Папи Івана Павла II: "Наш час є часом постійного руху, що може привести до банальної агітації, до того, щоб" робити, для того, щоб робити ". Ми повинні протистояти цій спокусі і прагнути більше "бути" ніж "робити".

 

Кардинал Рилко, згадує також слова Бенедикта XVI, сказані до швейцарських єпископів: "Можна багато робити у церковній сфері, навіть для Бога і залишитись тільки самим з собою, так і не зустрівшись з Богом. Ми повинні перш за все  заглибитись в слухання Господа, молитву, участь у Таїнствах, наслідувати почуття Бога щодо страждань інших людей, щоб наповнитись Його радістю ". "Папа закликає до необхідності поставити Христа в центр життя християн", - зазначає кардинал Рилко.

 

Церква не працює для себе самої, не працює, щоб збільшити кількість свої членів і власну силу. Церква служить не собі, а іншим, не для того, щоб бути сильною, але для того, щоб уможливити проголошення Ісуса Христа, великих істин, великої сили любові. - пригадує єрарх  зі слів Святішого Отця -  Суть нової євангелізації полягає у тому, щоб: поставити Христа на центральне місце в нашому житті ". "Не шукати магічну формулу, щоб привернути людей нашого часу, але зрозуміти, що необхідно почати з самого себе, з нашого способу бути учнями Христа", - закликає кардинал Рилко.

 

За матеріалами Радіо Ватикан