//

Кардинал Равазі про "Двір поган"

14 жовтня голова Папської Ради у справах культури, кардинал Джанфранко Равазі, провів у Ватикані зустріч з журналістами в межах проекту "Двір поган". Ця ініціатива має на меті розвиток діалогу між віруючими і невіруючими, сприяння повазі до гідності людини, а також доєднання до ініціативи університетів, дослідницьких центрів та міжнародних організації. Приводом до зустрічі було те, щоб підвести підсумки перших 8 місяців діяльності цієї ініціативи.

 

Під час прес-конференції єрарх повідомив про участь представників групи невіруючих в зустрічі роздумів, діалогу і молитви за мир у світі, яка відбудеться 27 жовтня в Асижіі. "Запросити невіруючих на велику міжрелігійну зустріч за мир, яку започаткував бл. Іван Павло II 25 років тому, є хорошим приводом підтвердити важливість взаємин між розумом і вірою, що є основою навчання Бенедикта ХVI", – сказав кардинал Равазі. Єрарх зазначив, що представники невіруючих людей походять з таких країн: Франції. Італії, Великобританії, Мексики та Австрії. 26 жовтня вони візьмуть участь у роботі круглого столу, який відбудеться в римському університеті "Roma Tre" на тему: "Віруючі та невіруючі перед викликами сучасного світу". "Участі невіруючих у зустрічі в Асижі побажав сам Бенедикт ХVI, який оголосив про це під час однієї з підготовчих нарад до цього Дня молитви за мир у світі», – сказав голова Папської Ради у справах культури.

 

Під час прес-конференції кардинал Равазі наголосив, що з великим успіхом відбулася зустріч "Двору поган" у столиці Румунії Бухаресті на тему: "Гуманізм і духовність". Він розповів, що наступні зустрічі цієї ініціативи Папської Ради у справах культури відбудуться 17 жовтня в Флоренції на тему: "Гуманізм та краса вчора і сьогодні"; 14-15 листопада в столиці Албанії Ціране на тему: "У що вірить той, хто є невіруючим?" "Не треба забувати про те, що драматичним у культурі є псевдоатеїзм, який є байдужим до релігії. Це справжня хвороба нашого суспільства, яка турбує також невіруючих інтелектуалів", – сказав кардинал Равазі.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё