//

Кардинал Равазі привітав з ювілеєм диригента Ріккардо Муцці

Своє сімдесятиріччя 28 липня відзначив диригент італійського походження Рікардо Муцці. Кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської ради з культури, на сторінках "L'Osservatore Romano" привітав ювіляра.

 

Кардинал Равазі наголосив, що його пов'язує зі знаменитим диригентом багато років дружби, плодом якого стала участь єрарха у виконанні ораторії "Сім останніх слів Христа" Йозефа Гайдана. У той час, як кардинал Равазі працював префектом Амброзіянскої бібліотеки в Мілані, Рікардо Муцці, тоді музичний директор "Ла Скали", запросив єрарха прочитати речитатив у постановці цього музичного твору.

 

"Коли 2004 року, за часів реставрації театру "Ла Скала", за ініціативи префекта Амброзіянскої бібліотеки була організована виставка "Кольори музики", Рікардо Муцці, передав йому велику колекцію авторських творів відомих композиторів: від Паізіела до Херувіні, від Спанціні до Даніецці, від Белліні до Верді, від Каталані до Гудона і Пуччіні, і так до двох цікавих творів Вагнера, в яких він з презирством описує німецькі оперні театри", – пише кардинал Равазі.

 

"Це був один з найбільш яскравих моментів нашої дружби, – відзначає єрарх. "Мистецтво, як і релігія, вказує на сенс життя. За це ми повинні бути вдячні всім, хто зробив мистецтво своїм вибором, пристрастю і місією", – написав кардинал Джанфранко Равазі.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё