//

Кардинал Равазі презентує португальський "Двір язичників"

Для того, щоб вийти з ситуації економічно-фінансової кризи, яка зараз панує в багатьох країнах, важливою є етична онова,– зазначив глава Папської Ради з культури в інтервʼю для португальського агентства "Ecclesia". Кардинал Джанфранко Равазі представив черговий захід "Двору язичників". Зустріч-діалог між віруючими і невіруючими відбудеться 16-17 листопада у двох португальських містах: Гімарайш, середньовічна столиця Португалії, а цього року разом із словенським Марібор – Європейська столиця культури, а також Брага, яке цього року носить титул Європейської молодіжної столиці.


Темою португальського заходу "Двору язичників" є "Цінність життя". Кардинал Равазі підкреслив, що наголос на великих цінностях повинен розворухобити совість. Йдеться про те, щоб сказати, що неможливо вирішити невеликі проблеми, якщо не піднімати питання про найбільше значення, – пояснив італійський кардинал. Він також навів думку індійського лауреата Нобелівської премії з економіки Амартія Сена. Він вважає, що "правдива економіка є гуманістичною наукою", а причиною бідності є відсутність моралі у фінансовому світі і на ринку. Керівник ватиканської дикастерії розповів, що у Гімарайш він проведе дебати з відомим португальським нейрохірургом Жуавом Лобу Етунішем на тему цінності і сенсу життя кожної людської особи.


Португальський "Двір язичників" разом із Папською Ради з культури організовує Інститут християнської історії та мистецтва при Архиєпархії Браги. Нагадаємо, що перша зустріч "Двору язичників" відбулася в березні минулого року у Парижі.


За матеріалами pl.radiovaticana.va