//

Кардинал Равазі: Папські реколекції як оазис спокою після медійної бурі

Папа Бенедикт XVI показав нам, що служіння Петра – це служба, а не панування. Таким чином коментує рішення Папи про відставку кардинал Джанфранко Равазі. Голова Папської Ради з культури був серед тих кардиналів, які безпосередньо з вуст Святішого Отця довідалися про його рішення. З 17 лютого він провадить у Ватикані щотижневі великопосні реколекції.


"Папа сам підтвердив, що реколекції відбудуться, бажаючи їх як певного оазису спокою після медійної бурі, яка сталася після того, як він оголосив про своє рішення. Реколекції завжди є також родинним досвідом. У них беруть участь працівники Римської Курії, а, отже, люди, які задіяні у повсякденному житті Папи. Це наш внутрішній момент тиші та роздумів. Можливо, як ніколи раніше, наше суспільство, ті, хто є найближче до Папи як його співпрацівники, потребують абсолютного простору, так би мовити, незіпсованого, де можна перебувати наодинці зі своєю совістю і з Богом", – сказав кардинал Равазі.


Папські реколекції розпочалися в неділю після полудня. До наступної суботи Бенедикт XVI не показуватиметься публічно. У цей час не відбуватимуться аудієнції, а також зустрічі з паломниками в середу 20 лютого.


За матеріалами: Radio Watykańskie