//

Кардинал Равазі: Гауді є прикладом для художників XXI ст.

У Ватикані до 15 січня 2012 працює виставка під назвою "Гауді і Базиліка Святої Родини в Барселоні. Мистецтво, освіта і духовність ". З її приводу в Національному музеї мистецтва в Римі пройшла наукова сесія, в якій взяли участь кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської ради з культури, і швейцарський архітектор Маріо Ботт.
"Архітектор повинен свідчити про реальність свого часу. Моє покоління стало свідком і в деяких випадках навіть сприяло збідненню архітектури європейських міст, зникнення їх  первинного значення: немає міста без його центру", - сказав Маріо Ботт. Творець відзначив, що почав проектувати костели випадково і сьогодні це стало його найулюбленішою справою. "Гауді - це святий для архітектури, як Ейнштейн для фізики", - підкреслив швейцарський архітектор.

 

Кардинал Джанфранко Равазі наголосив, що творець з Каталонії є прикладом для своїх колег у XXI ст. Єрарх підкреслив, що його мрія - це діалог "архітекторів і художників на тему пошуку сучасної мови, яка б не цензуравала потреби нескінченності, і такий діалог міг би відбутися під час Венеціанського кінофестивалю». Кардинал Равазі наголосив, що це його особистий проект, і він усвідомлює, що реалізувати його складно.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org