//

Кардинал Пітер Тарксон: рівень європейської солідарності, на жаль, знижується

 Банківська та фінансова системи повинні перебувати на службі загальному благу, вважає кардинал Пітер Тарксон, голова Папської Ради "Iustitia et pax". Єрарх виступив на форумі під назвою "Банки для загального блага. Фінанси для загального блага ", який тривав 12-14 травня в садибі ватиканської дикастерії за участю деяких міжнародних асоціацій, що працюють у сфері банківської етики.

 

Кардинал зазначив, що криза останніх п'яти років показала неможливість досягнення великих успіхів при  ігноруванні потреб інших. Серед головних втрат, які понесли банки, кардинал назвав "підрив довіри людей" до них. "Люди хочуть вірити, що метою банківської системи є їх добробут", – підкреслив він. Кардинал вважає, що учасники банківської та фінансової систем повинні усвідомлювати свою відповідальність за загальне благо, збереження миру і хорошої екологічної ситуації. Кардинал підкреслив, що не існує "невидимої руки", яка автоматично буде вести всіх до цих цілей, тому є потреба у спільній і рішучій діяльності в цьому напрямку.


Кардинал Тарксон наголосив, що "нераціональне управління фінансовою системою може мати серйозні наслідки для нефінансових сфер". "Зауважимо, що рівень європейської солідарності, на жаль, знижується. Короткозорі позиції націоналістичного характеру знаходяться на підйомі і загрожують руйнуванням всьому проекту Європейського Союзу", – зазначив він. Кардинал нагадав про взаємозалежність економік країн і наголосив на важливості подолання егоїстичних інтересів.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va