//

Кардинал Пасінья представив Папі розважання про єдність у Церкві

Кардинал Лоран Мансенгва Пасінья, Архиєпископ Кіншаси, який проводить духовні вправи для Папи і працівників Римської курії  в інтерв'ю Радіо Ватикану розповів про деякі свої розважання, виголошені під час цих духовних вправ. Архиєпископ зазначив, що, ґрунтуючись на тексті першого Послання св. Івана,  він звернув особливу увагу на необхідність єдності в Церкві, між усіма її членами. "Я сказав, що ця тема є цікавою та актуальною завжди, бо вона торкається проблем ранньої Церкви, але також тих, які ми зустрічаємо сьогодні. Я звернув особливу увагу на загрозу руйнації єдності у Церкві: через брак віри, любові, навіть загрози існуванню самої віри, якщо вона не відповідає вченню апостолів", – розповів єрарх.

 

Проводячи паралелі з ситуацією в Церкві ранньохристиянської епохи, кардинал Пасінья зазначив, що як і раніше існують люди, які не хочуть приймати Бога, спільності, які з різних причин відокремлюються від Церкви. "Сьогодні ми також маємо зацікавленість у тому, щоб іще раз подивитися на ці речі", – сказав єрарх. Кардинал наголосив, що тема єдності набуває особливої важливості під час Великого посту, оскільки цей період "є шляхом у пустелю разом з Ісусом для того, щоб бути близько з Богом".


"Єдність із Богом перебуває в серці Великого посту", – падскреслів єрарх. Окрім того, кардинал Пасінья звернув увагу на важливість заклику Папи присвятити час Великого посту конкретним ділам милосердя. Також він підкреслив, що зважаючи на існуючу бідність, війни і хаос, послання Папи повністю пронизує нашу реальність.