//

Кардинал Ортеґа зустрівся із дружинами та матерями політичних в’язнів Куби

Леді в білому (Damas de Blanco) задоволені зустріччю із кардиналом Хайме Ортеґою, яка відбулася 7 червня. Близько 4-годинна зустріч була першою після серпня минулого року. У ній взяли участь чотири представниці групи матерів та дружин кубинських політичних в’язнів, що вимагають їх звільнення. Щотижня вони мовчки проходять вулицями Гавани, щоб взяти участь в недільній Службі Божій. Як повідомила речниця групи, Берта Солер, зустріч пройшла у відкритій атмосфері, Архиєпископ чутливо вислухав усі представлені йому справи.


Леді в білому скаржились митрополиту Гавани на посилення комуністичних репресій по відношенню до них та інших кубинських дисидентів. Вони просили заступитися за них перед президентом Раулем Кастро, а також допомогти знайти можливість, щоб відправити делегацію Леді в білому до Ватикану на аудієнцію в Папи. 


Деякі кубинські дисиденти і біженці закидають кардиналу Ортезі, що після візиту Бенедикт XVI на Кубу він більше дбає про відносини Церкви з урядом, аніж підтримує опозицію. Однак п. Берта Солер вважає, що Леді в білому завжди могли розраховувати на допомогу Церкви, яка ніколи не закривала перед ними дверей. Речниця цієї групи нагадала, що саме завдяки втручанню Церкви вдалося звільнити численних політичних в’язнів, і якщо ще багато з них перебувають за ґратами, то це провина не кардинала Ортеґи, а уряду Кастро.


За матеріалами radiovaticana.org