//

Кардинал О'Брайн заперечив аргументи уряду Шотландії щодо «одностатевих шлюбів»

Жоден уряд не може змінити основні права людини, – сказав Архиєпископ Единбургу у статті на сторінках «Mail On Sunday». Так кардинал Кейт О'Брайн прокоментував запропоновані шотландським урядом дебати, які мають тривати протягом наступних трьох місяців, щодо можливості реєстрації «шлюбів» одностатевих пар. Шотландський кардинал нагадав позицію місцевого єпископату з цього приводу, а також свою власну, яку він висловив під час Літургії для політиків, де був присутній і прем'єр-міністр. У статті Архиєпископ пояснив ще раз своє ставлення, вказуючи на абсурдність дебатів про «одностатеві шлюби».

 


Кардинал О'Брайн зазначає, що пропозиція, висунута урядом Шотландії змінює саме визначення шлюбу, яке є реальністю та існувало раніше, ніж будь-яка держава і уряд, та знайшло своє відображення в 16 статті Загальної декларації прав людини. У ній йдеться про шлюб як союз чоловіка і жінки. Запровадження гомосексуальних шлюбів підриває концепцію материнства та батьківства», – підкреслює католицький єрарх. Діти позбавлені, таким чином, матері або батька.

 


Архиєпископ Единбургу також відкидає аргумент, що ці союзи можна окреслити визначенням, як шлюб осіб, які люблять одне одного, оскільки так, на його думку, можна було б виправдати багатоженство.
Заву шотландського уряду, що впроваджуючи «одностатеві шлюби» ніхто не змушує церкви благословляти їх, прелат назвав зарозумілою. «Це так, якби ввели рабство, гарантуючи, що ніхто не буде змушений мати рабів», – пише кардинал О'Брайн.

 


За матеріалами Radio Watykańskie