//

Кардинал О'Брайн: обов'язок політиків - захищати інститут сім'ї

Конференція Єпископів Шотландії звернула увагу політичних кіл країни на неприпустимість легалізації шлюбів між особами однієї статі. "Всі спроби заново окреслити значення терміну "шлюб" є нападом на інститут сім'ї, який є" наріжним каменем суспільства ", - зазначають шотландські єрархи.

 

У повідомленні єпископату, виданому 7 вересня, єпископи кажуть, що візьмуть активну участь у запланованих консультаціях з цього питання, а також закликають всіх католиків країни висловити свою позицію.

 

Єрархи здивовані з приводу того, що уряд ясно не вказав, з якою метою будуть організовуватися консультації і чи буде остаточне рішення прийматися з урахуванням їх результатів. Єпископи вважають, що депутати повинні дуже добре проаналізувати всі аргументи. Крім того, єпископи відзначають, що участь в дискусіях повинні приймати жителі Шотландії.

 

Увечері 7 вересня в Единбурзі відбулася св. Літургія для політичних діячів, яку очолив кардинал Кейт О'Брайн. Єрарх нагадав присутнім, що сім'я, побудована на союзі чоловіка та жінки, є інститутом, який важливіший за державу, тому обов'язок політиків - це турбота про нього. "Кожен повинен усвідомити, що ніякої уряд не може змінити людської природи", - сказав кардинал О'Брайен.
 

За матеріалами: Ватыканскае радые