//

Кардинал Нагіб: Народ Єгипту не був підготовленим до нових викликів

Олександрійський Патріярх єгипетських коптів, кардинал Антоніос Нагіб, зазначив, що незважаючи на те, що революція, яка відбулася в країні, зуміла скинути режим, який тривав більше 30 років, однак, сьогодні народ опинився в ситуації, якої кілька місяців тому ніхто не очікував. "Народ виявився непідготовленим боротися з новими проблемами, які торкнулися різних сфер: політичної, економічної, питання безпеки", – зазначив єрарх.

 

Кардинал Нагіб розповів, що покладає великі надії на майбутні парламентська вибори 28 листопада 2011 року, які мають прояснити ситуацію в Єгипті.

 

"Майбутнє країни не є чітким і ми дуже стурбовані ним. – сказав ієрарх. – І водночас ми сподіваємося, що побачимо Єгипет, життя якого буде базуватися на цивільних правах, рівності жителів, без дискримінації, насамперед релігійної". Єрарх наголосив, що християни країни візьмуть активну участь у парламентських виборах і підтримають ті політичні партії та лідерів, які діють на користь розвитку демократії. "Для нас є важливою насамперед політична програма, а не релігійна приналежність кандидатів", – сказав Антоніос Нагіб.


За матеріалами Ватыканскае радыё