//

Кардинал Марадьяга: не голосуймо за еко-ігнорантів

Не голосуйте за політиків, котрі ігнорують проблему клімату. Таку пропозицію представив кардинал Оскар Родрігес Марадьяга на конференції в Дурбані. Німецька католицька доброчинна організація MISEREOR разом з католицькими інститутами розвитку CIDSE,  організували спеціальне засідання, на яке запрошено гондураського кардинала. Цьому передували екологічні демонстрації, які пройшли вулицями Дурбана 3 грудня.


Глава Карітасу послався на мізерні результати конференції ООН у питаннях клімату, незважаючи на зусилля вчених і громадських діячів привернути увагу до необхідності вирішення цього питання на політичному рівні. Він сказав, що політики розуміють тільки одну мову – мову голосів виборців. "Кардинал Родрігес Марадьяга додав: «Ми не повинні віддавати наші голоси на користь лідерів, котрі не реагують на проблему зміни клімату, а отже і питання майбутніх поколінь». Він порівняв байдужість урядовців у питаннях охорони навколишнього середовища з «довгостроковим самогубством». Це питання аж ніяк не маргінальне, а тому «потрібно вислуховувати критичні голоси».


Карітас спільно з протестантськими та екуменічними громадськими організаціями підготували окремий форум в Дурбані. Обговорювались методи боротьби з голодом у країнах, які страждають від змін клімату. Одним з вимог було відмовлення від промислового сільськогосподарського виробництва і повернення до дрібних господарств, які забезпечують постулюване біорозмаїття і краще задовольняють потреби місцевих громад.


За матеріалами Radio Watykańskie