//

Кардинал Курт Кох відвідав штаб-квартиру Всесвітньої Ради Церков

Президент Папської Ради із сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох зробив перший з часу призначення на цю посаду візит в женевську штаб-квартиру Всесвітньої ради Церков.


На запрошення генсека ВРЦ пастора Олафа Фюксе-Твейта кардинал Кох провів три дні (8-10 травня) в женевському Екуменічному центрі. Окрім зустрічі з пастором Твейтом і іншими співробітниками ВРЦ, програма візиту також включала вечерю з викладачами і студентами Екуменічного інституту в м. Боссі.


Кардинал Кох також провів чотиристоронню зустріч з пастором Твейтом, генсеками Всесвітньої лютеранської федерації і Всесвітнього співтовариства реформаторських  Церков пасторами Мартіном Юнге і Сетрі Ньомі.


"В сучасному світі свідоцтво про Христа повинне звучати екуменічним лейтмотивом, ця мелодія має бути симфонією, а не какофонією, - заявив кардинал Кох, виступаючи на молитовній зустрічі в каплиці Екуменічного центру. - Тому в екуменізмі є щось набагато значиміше, ніж будь-яка мета, до якої прагне церковна політика: щоденне оновлення, дозрівання найголовнішого, а саме - віри, що реалізовується в любові". Виступ кардинала цитує сайт Ekklesia.


Кардинал Кох - уродженець Швейцарії, зайняв пост глави Папської ради із сприяння християнській єдності в липні 2010 року. До цього прелат був єпископом Базеля і президентом Швейцарської єпископської конференції.


ВРЦ об'єднує 349 церков, головним чином православної, англіканської і протестантської традицій. Католицька Церква не є членом організації, але підтримує з нею діалог і бере участь в спільних проектах з ВРЦ.

 

Джерело: www.blagovest-info.ru