//

Кардинал критикує ООН за тиск у справі гомосексуалізму

"Сприяння гомосексуалізму суперечить нашій культурі та вірі", – так прокоментував кардинал Роберт Сара, глава Папської ради "Cor Unum", недавній заклик Генерального секретаря ООН Пана Гі Муна, який закликав африканські країни скасувати всі законодавчі норми, що забороняють гомосексуальну поведінку.

 

Кардинал - уродженець Гвінеї в бесіді з американським католицьким порталом "National Catholic Register" зауважив, що католицькі єпископи Африки повинні твердо відреагувати на такі слова. Він закликав до допомоги також американських єпископів, щоб вони зреагували на тиск ООН, який чиниться на африканський континент. Колишній Архиєпископ Конакрі охарактеризував зауваження генсека ООН  "дурними", додавши, що "не можна нав'язувати бідним такий вид європейського менталітету".

 

Нещодавно 66-річний африканський кардинал, згадуючи Послання Папи на Великий Піст, підкреслив, що турбота про ближнього включає в себе відповідальність не лише за його матеріальне добро, а також моральне і духовне. Реагування на "деякі модні ідеї" він описав як частину пророчої місії Церкви. "Інколи думають, що турбота Церкви, її постійний опір деяким модним ідеям мотивовані бажанням чи прагненням до влади. Не в цьому справа", – підкреслив кардинал, пояснивши, що Церква спрямовує "щиру турботу про людство і мир", а не "прагнення засуджувати чи звинувачувати".

 

29 січня на саміті Африканського Союзу в Аддіс-Абебі Генеральний секретар ООН закликав 54 африканські країни зміцнити законодавство щодо захисту меншин іншої спрямованості, ніж гетеросексуальна, та осіб, що не погоджуються зі своєю біологічною статевою ідентичністю (ЛГБТ). Більшість африканських країн вважають гомосексуалізм аморальним і безчесним, а законодавство забороняє такі типи поведінки суворими мірами покарання.

 

За матеріалами wiara.pl