//

Кардинал Кох: заклик Собору до "святості" залишається без уваги

Кардинал Курт Кох висловив жаль з приводу одностороннього розуміння II Ватиканського Собору. Його вчення про покликання християн до святості не було по-справжньому прийнято, заявив голова Папської ради сприяння християнській єдності 14 серпня в Кельні. На його думку, це "відкрита рана" післясоборного періоду.

 

Собор, який відбувся в 1962-65 рр.,  наголошує,  що християнин покликаний до святості через своє хрещення. Цей заклик не має елітарного характеру і не є неможливим завданням для звичайних людей. Мета послідовника Христа в тому, щоб, відповідно до свого життєвого статусу, через шлюб, сім'ю, роботу, йти своїм особистим шляхом до святості.

 

Кардинал Кох підкреслив важливість етичного аспекту хрещення. Таїнство повинно супроводжуватися переорієнтацією всього життя в знак солідарності з Ісусом і Церквою. У цьому включений етично відповідний і морально правильний життєвий шлях. Крім того, християни покликані ділитися вірою. Рекламою для послідовника Христа не можуть бути тільки документи, але, перш за все, переконливе християнське життя.

 

Кардинал Кох виступив на 43-й Нараді священнослужителів товариства "Opus Dei", яка пройшла на тему «Покликання хрещених і відповідальність за мир - 50 років II Ватиканського Собору".

 

За матеріалами radiovaticana.org