//

Кардинал Кох: я бачу екуменічну солідарність у Норвегії

Кардинал Курт Кох, голова Папської ради Сприяння Християнській Єдності перебуває з візитом у Норвегії з нагоди свята св. Олафа, покровителя країни. 29 липня він очолив Літургію в катедральному соборі в Трондхеймі. Єрарх також взяв участь у лютеранському богослужінні, яке пройшло в цій же святині. Кардинал Кох зазначив, що у важкий для Норвегії час він хоче висловити свою солідарність і насамперед солідарність Святішого Отця, а також з'єднатися з норвезьким народом в день святкування свята їх небесного опікуна.

 

"Я бачу, що існує сильна солідарність між різними релігійними громадами. У церквах завжди запалені свічки, які є символом молитви: я хочу підкреслити, що є справжня екуменічна солідарність в молитві, в такі трагічні для країни часи ", сказав єрарх.

 

Кардинал зазначив, що в Норвегії існує дуже велика побожність до св. Олафа як з боку Католицької Церкви, так і з боку Лютеранської Церкви. "Св. Олаф жив у XI ст., коли Церква ще не був розділена, тому його можна вважати справжнім екуменічним покровителем ", сказав кардинал Кох.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые