//

Кардинал Кох: У нас різні поняття щодо єдності

Кардинал Курт Кох, голова Папської ради із сприяння християнській єдності зазначив в ході семінару в Римі, що сьогодні християнські віросповідання не мають чіткої мети в екуменічному діалозі. "У нас різні поняття щодо єдності і ми не маємо спільної мети, що викликає великі труднощі під час дискусії. Ми повинні почати шукати знову те, що є нашою спільною метою ", - сказав єрарх.

 

Голова Папської ради звернув увагу на все більш чіткіше ставлення до своєї ідентичності в різних християнських віросповіданнях. "Це може бути великою перевагою в діалозі ", - сказав кардинал Кох. Єрарх бачить великі виклики для екуменізму в діалозі з п'ятидесятниками, які за чисельністю своїх прихильників займають друге місце після католиків. "Ми можемо сказати про велику роль, яку відіграють п'ятидесятники в екуменічному діалозі", - підкреслив голова Папської ради.

 

Кардинал Кох зазначив, що під час зустрічей послідовників Христа треба поглиблювати суть християнських таємниць. "Найважливішою таємницею християнської віри є Різдво. Чим більше ми будемо наближатися до центру християнської віри, тим більше будемо взаємно наближатися ", - сказав голова Папської ради із сприяння християнській єдності.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org