//

Кардинал Кох: християн переслідують найбільше

Для багатьох в Європі переслідування християн є частиною історії Церкви. Сьогодні християни є тією релігійною групою, яку переслідують найбільше від всіх інших в світі. «На жаль, поки цей факт не увійшов до колективної свідомості», - сказав в інтерв'ю Радіо Ватикан з нагоди Тижня молитви про єдність християн кардинал Курт Кох, глава Папської ради сприяння християнській єдності.

 

"В ході Тижня молитов ми намагаємося зробити очевидною для всіх проблему переслідувань, тому що молимося за жертви, відкрито говоримо про всі випадки мучеництва і звертаємо увагу на християнофобію, яка збільшується в Західній Європі", - додав кардинал Кох.

 

Що стосується єдності християн, єрарх зазначив, що ми знаходимося на шляху до неї. Не на початку, але ще і не в кінці. Цей процес вимагає дуже великої терпеливості і залежить від здатності вести діалог. Папська рада сприяння християнській єдності веде діалог з п'ятнадцятьма різними Церквами, кожна з яких має свої особливості. Тому потрібно дві речі: діалог любові і діалог істини, зазначив кардинал Курт Кох.

 

 

За матеріалами www.catholic.uz