//

Кардинал Кох: екуменізм зростає на вірі та щирості видимої єдності

Кардинал Курт Кох вважає, що в ракурсі відносин з лютеранами, які готуються в 2017 р. відзначити 500-річчя Реформації, необхідно ставити метою єдність, досягнену при взаємному щирому вибачення. Він розповів про це 16 листопада в Римі після завершення пленарного засідання про важливість екуменізму для нової євангелізації Папської ради сприяння християнській єдності.

 

Єрарх зазначив в інтерв'ю радіо Ватикану, що реформа не досягла своєї мети, а саме, не привела до оновлення Церкви з богословських і політичних причин, за що відповідальність лежить на обох сторонах. Визнати і пробачити один одного за все це, я думаю, було б великим жестом ",- сказав швейцарський кардинал. Він підкреслив, що Святіший Отець приділяє велику увагу екуменічному діалогу.

 


"Папа, без сумніву, має сильну прихильність до екуменізму", - сказав кардинал, але підкреслив, що мається на увазі не такий екуменізм, який розвивається "на рівні філантропії або міжособистісних відносин, але такий, який базується на христології". Глава ради згадав про те, що "Святіший Отець не втомлюється повторювати, що екуменізм вимагає від нас поглиблення віри і намагається осягнути видиму єдность". Такий контекст  у Році Віри сильно допоміг праці засідання, зазначив кардинал Курт Кох.

 


Глава ватиканської дикастерії  також нагадав, що Міжнародна комісія з діалогу між Всесвітньою лютеранською федерацією та Папською радою, яку він очолює, виробила спільний документ "Від конфлікту до спілкування". Для управління на шляху до єдності.

 

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va