//

Кардинал Гондурасу: Чавес планував моє викрадення

Кардинал Гондурасу Оскар Родрігес Марадьяга стверджує, що президент Венесуели Уго Чавес виношував план його викрадення. За словами Архиєпископа Тегусігальпи, Чавес був розгніваний підтримкою, яку прелат надав державному перевороту 2009 років. В результаті путчу був повалений президент Гондурасу Мануель Селая - союзник Чавеса.


Кардинал Родрігес не жаліє, що підтримав переворот. «Після подій 2009 року Гондурас змінився в кращу сторону, настав мир, новий уряд прагне до загальнонаціонального примирення», - заявив прелат в інтерв'ю для «Vatican Insider».


Раніше кардиналові стало відомо, що Чавес пропонував Селаї розправитись з ним ще в 2005 році. У телефонній розмові венесуельський президент закликав свого колегу «схопити цього негідника, що поставив Церкву і державу на коліна». Не дивлячись на це, прелат заявляє, що не тримає зла на Чавеса і молиться про його зцілення від раку. «Інколи хвороба - це шанс зустрітися з Богом і визнати наші помилки. Християнське милосердя закликає нас молитися за всіх, особливо за хворих», - говорить єрарх.


Після путчу 2009 року кардинал Родрігес неодноразово отримував погрози: «Того дня, коли повалений президент Селая покинув країну, в поліцію подзвонили і повідомили, що в моєму будинку хочуть закласти бомбу. Того вечора ж бомба вибухнула в сусідньому будинку. Вони переплутали адресу! Дон Боско захищає мене».


Погрози поступають і сьогодні - кардинал Родрігес не влаштовує не лише прибічників колишнього президента, але і наркомафію. Однак, прелат не збирається покидати Гондурас або робити якісь особливі заходи безпеки. «Розп'яття на моїх грудях - мій бронежилет. Вервиця - мій пістолет, заряджений 50 кулями. Моя краща зброя самозахисту - любов до мого народу», - говорить прелат.


За матеріалами Благовест-инфо