//

Кардинал Філоні - спеціальний папський посланник в Індії

Бенедикт XVI призначив своїм спеціальним посланцем на святкуванні 50-річчя освячення базиліки Богоматері Доброго порятунку в індійському Велангані кардинала Фернандо Філоні, префекта Конгрегації євангелізації народів.

 

Представник Святого Престолу прибув в Індію 9 лютого, щоб прийняти  участь у засіданнях Конференції католицьких єпископів Індії (ККБІ) з нагоди 25-ї річниці її утворення. У неділю, 10 лютого кардинал очолить Службу Божу в санктуарію, який називають "Лурд Сходу". Щорічно в маленьке містечко на півдні Азії - Велангані, де сталися два Об’явлення Непорочної Діви, прибуває більше 20 мільйонів паломників з цілого континенту, причому, половина з них не католики. Тут відбувається зустріч між християнством і індійською культурою, що яскраво виражено в чудотворній статуї Богоматері, одягненої  в традиційне "сарі" з короною на голові.


Програма перебування кардинала в Індії передбачає зустрічі з єрархами, віруючими з спільнот різних обрядів, семінаристами, мирянами, представниками влади та культури в різних штатах великої країни.


Кардинал Філоні завершить свій візит до Індії звершенням Служби Божої  в католицькій катедрі  Делі 15 лютого.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va