//

Кардинал Філоні до Африки: "Церква працює задля миру"

Кардинал Фернандо Філоні, звертаючись до єпископів на першому пленарному засіданні Регіональної Єпископської Конференції Західної Африки, зазначив, що, беручи до уваги громадянські війни, етнічні конфлікти і релігійне кровопролиття в Західній Африці, "Церква повинна наполегливо продовжувати докладати зусиль, аби і надалі бути адвокатом миру, з усе більшою ефективністю", повідомляє vaticaninsider.


"Багато народів вашого регіону є жертвами громадянських воєн, етнічних і релігійних конфліктів, численних і різноманітних наслідків політичних криз, – сказав Префект Конгрегації Євангелізації Народів до зібраних у Кот-Д’Івуарі єпископів. Він також зауважив, що багато сімей змушені залишати свої домівки, багато вимушених переселенців, що живуть у крайній бідності й нестерпних злиднях, охоплені страхом і невпевненістю, позбавлені основоположних прав.


"Незважаючи на значний прогрес, якого було досягнуто, мир все ще є крихким у деяких із ваших країн, через періодичні конфлікти, що тривають і досі. Я настійно закликаю вас, – додав кардинал Філоні, – працювати разом, аби розробити цілеспрямований, реальний і стратегічний план допомоги досягненню миру і поєднання для забезпечення стабільності та сталого розвитку, для загального блага народів "Західної Африки".