//

Кардинал Дзівіш запросив Бенедикта XVI вдруге приїхати до Польщі

Кардинал Станіслав Дзівіш, Архиєпископ Краківський, колишній особистий секретар Папи Римського Івана Павла II, запросив його наступника – Бенедикта XVI – здійснити другу поїздку до Польщі. Кардинал сподівається також отримати благословення Папи на організацію у Польщі Всесвітнього Дня Молоді 2016 р.


«Я сподіваюся, що він приїде, і що разом з Польською конференцією католицьких єпископів ми зможемо його офіційно запросити для організації Всесвітнього Дня Молоді, який пройде після аналогічного заходу в Ріо-де-Жанейро», – заявив кардинал Дзівіш 24 вересня в ефірі Радіо «Ватикан».


Буквально щойно, в серпні 2011 р., відбувся Всесвітній День Молоді в Мадриді. Наступна зустріч Папи з молодими католиками і не тільки буде в Ріо-де-Жанейро 2013 р. Запланований День Молоді в Польщі міг би в такому випадку відбутися 2016 р.


Архиєпископ уточнив, що він уже запросив Бенедикта XVI прибути до Кракова, щоб урочисто освятити вівтар на честь недавно беатифікованого Католицькою Церквою Івана Павла II, мешканця Кракова і колишнього Краківського Архиєпископа.


Бенедикт XVI вже здійснював поїздку до Польщі в 2006 р.


За матеріалами www.sedmitza.ru