//

Кардинал Джанфранко Равазі: Подобається це священикам чи ні, але вони мають знати, що їхня паства сьогодні складається з "дітей телебачення та інтернету"

Глава Папської Ради у справах культури кардинал Джанфранко Равазі вважає, що проповіді, з якими виступають перед паствою католицькі священики, нерідко виявляються дуже "сірими". Щоб подолати їхній "смуток" ватиканський єрарх запропонував "оживляти" їх "скандалами", взятими з біблійних переказів.

 

На думку Равазі, який виступив на конференції в Римі, шаблонність і занудність церковних проповідей може призвести до того, що вони можуть стати просто нецікавими й непотрібними для пастви, привченої до енергійного стилю подачі матеріалів на телебаченні та в інтернеті.

 

Як вважає кардинал, стиль телевізійної та онлайнової інформації "вимагає від нас, щоб ми були неперевершеними та гострі, зосереджувалися на суті справи, зверталися до барвистих описів".

 

Занадто багато священиків використовують суху і сумну богословську мову, а замість цього їм треба було б приправити свої проповіді яскравими історіями, що містяться в Біблії, яка набагато частіше вдається до живих образів.

 

Twitter, на думку кардинала, теж може стати ефективним способом поширення Слова Божого.

 

"Ми маємо пам'ятати, що проповідь віри може бути проголошена не тільки з церковної кафедри. Тієї ж мети можна досягнута і за допомогою 140 знаків повідомлення в Twitter".

 

Кардинал Равазі відомий як шанувальник нових ЗМІ, є автором блогу на інтернет-сайті шанованої щоденної фінансової газети Італії Il Sole 24 Ore. Подобається це священикам чи ні, але вони мають знати, що їхня паства сьогодні складається з "дітей телебачення та інтернету", переконаний він.

 

За матеріалами: newsru.com