//

Кардинал Діас у В’єтнамі: Христос наказав нам навчати і хрестити, чому ж ми того не робимо?

Застій в місійній діяльності сучасної Церкви гостро скритикував кардинал Іван Діас під час урочистого закінчення ювілею католицизму у В’єтнамі. Папський делегат на цю урочистість, одночасно шеф місійної дикастерії у Ватикані, який сам є індусом, пригадав, що азійці отримали віру завдяки жертовному та відважному проповідуванню чисельних місіонерів з далеких країв. Вони проголошували Добру Новину про Ісуса Христа – єдиного Спасителя, - пригадав кардинал, - часто віддаючи за це життя.

Зараз, через дві тисячі років, місія Церкви ще далеко від своєї цілі. Навпаки, щораз більше наближаємося до початкового стану, - зауважив кард.Діас. Заклик Ісуса до навчання і хрещення обтяжує наше сумління, якщо взяти до уваги те, що про Ісуса не знають величезні групи людей. У В’єтнамі це стосується 94-рьох відсотків суспільства, - зауважив Префект Конгрегації Євангелізації народів. Він нагадав також, що ІІ Ватиканський собор потвердив актуальність місійного заангажування, яке повинне охопите ціле людство.
 
Сьогоднішньою урочистою Літургією в марійському санктуарії в Ла Ванг(La Vang) закінчилось святкування ювілею Церкви у В’єтнамі, пов’язаного з 350-річчям заснування перших апостольських вікаріатів. У святкуваннях взала участь величезна, як на ті краї, кількість вірних. До прикладу, у вчорашній Євхаристії взяло участь понад  100 тисяч осіб.  
 
За матеріалами: Radio Watykanskie