//

Кардинал Зен назвав позицію китайської влади абсурдною

На абсурдність тверджень китайської влади щодо бажання налагодження діалогу з Апостольською Столицею і одночасно діяльність, що перешкоджає цьому діалогу, звернув увагу єпископ-емерит Гонконгу кардинал Йосиф Зен Зе-кіун в інтерв'ю агенціям "Ucan" і "Asianews". Приводом для розмови стала критика Державною адміністрацією у релігійних справах церковного покарання священиків, які прийняли єпископські свячення без згоди Папи. Китайські функціонери окреслили цей крок Ватикану як "нерозумний і грубий", який "ображає китайських католиків".


Кардинал Зен зазначив, що "китайська влада захищає своїх маріонеток і стверджує, що єпископські свячення без згоди Папи є необхідним для нормальної діяльності Церкви, душпастирства і євангелізації". Таку позицію єрарх назвав абсурдною і смішною. Він звернув увагу на те, що спосіб, яким влада управляє Церквою в Китаї, позбавляє її права називатися католицькою. "Така позиція не відповідає також праву на свободу віросповідання, записаному в китайській Конституції", – зазначив кардинал Йосиф Чень Жицзюнь.


Єрарх сказав, що більшість китайських католиків підтримує і любить Святішого Отця. "Ніхто не знає, як довго буде тривати сувора зима, але наші віруючі її не бояться. Їхній страх перемагає молитва і віра, яка дає їм сили, щоб наслідувати мучеників і багатьох свідків віри, і самим свідчити Воскреслого Господа", – зазначив кардинал Чень.


За матеріалами Ватыканскае Радыё