//

Кардинал Бертоне: візит Папи на Кубу посприяє демократизації країни

Напередодні апостольської подорожі Бенедикта ХVI на Кубу і в Мексику 23-29 березня, кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне дав інтерв'ю італійській газеті "La Stampa", в якому зазначив, що "не вірить в те, що візит Папи Римського на Кубу може бути використаний кубинською владою для своїх цілей, навпаки, він повинен сприяти розвитку демократичних процесів у цій країні ". Єрарх підкреслив, що в майбутньому Понтифік здійснить також апостольську подорож до Азії. Говорячи про можливі атаки Ізраїлю на Іран, кардинал Бертоне зазначив, що "Святий Престол завжди стверджував, що шляхом вирішення різних проблем і конфліктів у світі є тільки діалог, а не війна".

 

Говорячи про контакти Ватикану з Китаєм, кардинал Держсекретар підтвердив, що вони існують і "діалог ніколи не був зупинений, хоча ведеться іноді з великими труднощами". Єрарх зазначив, що "з огляду на кроки, які вже були зроблені, не виключається, що в майбутньому можна очікувати зустрічі між представниками Католицької Церкви та великого китайського народу".

 

В інтерв'ю кардинал Бертоне звернув увагу на те, що у Ватикані відбувся "витік інформації", яку журналісти позначили як "vatileaks". "Деякі сприйняли цей витік документів як акцію проти мене з метою зганьбити мене перед Папою і Церквою. Особисто я не розумію початку цієї агресії ", - зауважив єрарх. Кардинал Бертоне поінформував, що в грудні 2009 р., коли йому виповнилося 75 років, він попросив Понтифіка про відставку. "Папа мені відповів, що має повну довіру до мене і просив продовжувати роботу. Моє служіння триває і завершиться у відповідності з волею і рішенням Бенедикта ХVI ", - зазначив кардинал Бертоне.

 

За матеріалами radiovaticana.org