//

Кардинал Бертоне святкує 20-ту річницю хіротонії

В понеділок 1 серпня Кардинал Тарчізіо Бертоне, держсекретар Ватикану, відзначатиме 20-ту річницю єпископських свячень, що відбулися у 1991 році після того, як його призначили Архиєпископом Верчеллі.


Традиційно двадцята річниця не вважається важливою подією (як, наприклад, двадцять п’ята), але все-одно вона буде нагодою для якогось поміркованого святкування і, що найважливіше, швидше за все Папа Бенедикт XVI скерує нове звернення до свого головного співпрацівника.


Як відомо, на початку 2010 року Папа Бенедикт XVI призначив його Державним Секретарем, коли Кардинал Бертоне подав канонічне прохання про відставку, досягнувши віку 75 років. З цієї нагоди Папа звернувся до Кардинала із неофіційним листом, в якому вказав, що не хоче позбавляти Церкву «важливої співпраці», яку забезпечує цей кардинал з П’ємонту.


За кілька місяців, ближче до кінця 2011 року, Кардиналу Бертоне виповниться 77, і наразі не виглядає на те, щоб Папа мав намір його замінити (слід зазначити, що посада Державного Секретаря не прив’язана до п’ятирічного терміну, як у випадку інших посад в Курії). Агостіно Касаролі, держсекретар при Івані Павлі ІІ залишив цю посаду у віці 76 років, його наступник Анджело Содано – у віці 78 з половиною років.


За матеріалами Vatican Insider