//

Кардинал Бертоне про святого Папу

Вчора державний секретар Ватикану, кардинал Тарчізіо Бертоне, на площі св. Петра відправив подячну Літургію за беатифікацію Івана Павла II. У своїй проповіді він назвав польського Папу "святим".


"Ми вдячні Господу за те, що дав нам такого святого, як він", – сказав у проповіді кардинал Бертоне під час Служби Божої для десятків тисяч вірних – здебільшого поляків. Державний секретар підкреслив, що "святість" Папи була особливо помітна в останні місяці і останні тижні його життя "у цілковитій вірності місії, яка була йому доручена."


"Сьогодні ми дякуємо Господу за те, що в нас був такий пастир, як Папа, який міг прочитати знаки присутності Бога в людській історії і оголошував їх по всьому світу, усіма мовами", – додав кардинал.


Держсекретар Ватикану у своїй проповіді згадав подію з похорону Папи Римського Івана Павла II, коли вітер закрив Євангеліє на його труні. "Виглядало на те, що вітер Святого Духа хотів позначити кінець людського і духовного етапу життя Кароля Войтили", – сказав один з найближчих помічників Папи Бенедикта XVI.


Літургію зі словами вдячності розпочав польський Архиєпископ Кракова кардинал Станіслав Дзівіш: "Ми висловлюємо нашу вдячність Святішому Отцю Бенедикту XVI за беатифікацію його попередника, а також Апостольській Столиці, Римській Єпархії і міській владі за прийом паломників". Також митрополит Кракова назвав цю Літургію початком вшановування Папи як блаженного.

За матеріалами info.wiara.pl