//

Кардинал Бертоне про приклад життя засновника руху "Спілкування і визволення"

4 лютого в базиліці св. Петра Держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне відправив Божественну літургію з нагоди 7-ї річниці смерті о. прелата Луїджі Джісані і 30-й річниці визнання Папою руху "Спілкування і визволення", засновником якої був священик.

 

Кардинал Бертоне закликав вірних та членів руху "Спілкування і визволення", присутніх на службі, "з відвагою і щирістю свідчити перед світом про красу християнства". Як повідомляє Радіо Ватикану, Держсекретар Апостольської Столиці зауважив також:"Отець Джісані був нестримним пророком необхідності зустрічі сучасної людини з Богом; зустрічі з особою Ісуса, в якому "Бог став людиною"; зустрічі з Церквою, місцем єдності християн всередині і на шляху справжнього життя".

 

Отець Луїджі Джісані був викладачем релігії у світських навчальних закладах Італії та видав багато книг, присвячених проблемам освіти та про місце релігії у цій сфері. У 1964 році він заснував католицьку студентську організацію, яка у 1970 році отримала назву "Спілкування і визволення". 11 лютого 1982 року ця організація була визнана Папською радою у справах мирян. На похороні о. Джісані у лютому 2005 року був присутній спеціальний посланець Папи Івана Павла II кардинал Йозеф Ратцінґер. Кілька тижнів тому було оголошено про початок беатифікаційного процесу цього священика.

 

Кардинал Бертоне нагадав, що очікування беатифікації і канонізації о. Джісані є очікуванням загального визнання великого християнина і священика. Крім того, єрарх закликав вірних, вдивляючись у приклад життя о. Джісані, краще пізнавати Христа, не як ідею, але "як особу, яка дає життю нову перспективу".