//

Кардинал Бертоне: через Літургію сам Бог виховує свій народ

22-26 серпня в Трієсті проходить Італійський Національний літургійний тиждень на тему "Бог вчить свій народ. Літургія - нескінченне джерело катехизації ". У ході форуму буде обговорюватися перспектива пастирської роботи Церкви в Італії на період 2010-2020 рр.. Обговорюватимуться актуальні проблеми пов'язані з католицьким вихованням і освітою, а також тема освітньої ролі примату Бога в літургії.

 

З нагоди заходу кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне скерував до його учасників послання від імені Святішого Отця Бенедикта XVI. "Церква, особливо коли здійснює Божественні таїнства, визнає і показує реальність, яка не може бути обмежена лише земними і організаційними аспектами. - сказано в посланні. - У них має бути очевидно, що основою і серцем суспільства є визнання меж обряду, так як літургія не здійснюється людиною, але Богом, через Його прекрасну і безкорисливу милість".

 

"Літургія виражає абсолютну присутність Бога і показує що Бог завжди поряд з нами, тому що на початку християнського буття не стоїть етика чи велика ідея, але зустріч з Особистістю, яка дає життя і нові горизонти, а разом з тим напрям". У такому сенсі Бог є великим вихователем свого народу, люблячий, мудрий, невтомний вчитель, який діє через Літургію, справу Бога в сьогоднішньому Церкви", - йдеться в посланні.

 

Кардинал Бертоне відзначає, що Італійський Національний літургійний тиждень "покликаний роздумати над освітнім виміром літургії, яка є постійною школою виховання навколо Воскреслого Христа, в якому віра набуває форму і може передаватись". "У такому контексті важливо поглибити роздуми про відносини між катехизою і літургією, уникаючи однак, використання літургії для віроучительних "цілей", - зазначив єрарх.

 

За матеріалами Ватыканскае Радыё