//

Кардинал Берк: США стають країною, в якій переслідують християн

Американський кардинал Раймонд Берк, префект Апостольської сигнатури вважає, що США поступово стають країною, в якій переслідуються християни. У розмові  з журналістами агентства "CNS" єрарх зазначив, що не здивується, якщо незабаром Католицька Церква в Сполучених Штатах змушена буде перейти на "нелегальне становище" тільки через "проповідування свого вчення про людську сексуальність".

 

Кардинал Берк зазначив, що не зважаючи на численні напади на Церкву, послідовники Христа повинні "залишатися вірними захисниками природного закону". "В іншому випадку, секуляризм нас переможе і знищить ", - підкреслив єрарх.

 

Голова Католицької Ліги США Білл Донахью зазначає, що кардинал Берк цілком правий, оскільки секуляризм в американському суспільстві придбав войовничу форму. "Еліта приймає  відверто агресивну секулярну позицію і протистоїть Католицькій Церкві та іншим християнським Церквам в питаннях моральних цінностей". Прикладами дискримінації Білл Донахью назвав легалізацію гомосексуальних щлюбів у Нью-Йорку та позбавлення чиновників права відмовитися підтверджувати такі союзи. Крім того, активіст звертає увагу на те, що в багатьох штатах були закриті католицькі дитячі будинки, співробітники яких відмовлялися передавати дітей гомосексуальним парам для подальшого усиновлення.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org