//

Кардинал Бергольо закликає аргентинців захищати дітей і людей похилого віку

Архиєпископ Буенос-Айреса, кардинал Маріо Бергольо, закликав вірних звертати більшу увагу на проблеми дітей та осіб похилого віку. Єрарх зазначив, що якщо народ чи сім'я перестає дбати про життя, яке тільки народжується, або яке підходить до свого кінця, тоді народ стає незрозумілим.

 

Кардинал заявив про потребу догляду за людьми похилого віку та дітьми, оскільки вони "унаслідок пошуку корисності, споживацтва і домінуючого гедонізму, ризикують перетворитися в матеріал для експериментів, бути викинутими з соціального і людського контексту".

 

Голова Конференції Єпископів Аргентини також наголосив, що не можна забувати про проблеми аргентинського суспільства. Єрарх звернув увагу на численні викрадення і торгівлю дітьми, їхнє подальше використання в наркобізнесі, проституції і важкій роботі". У Буенос-Айресі діють "справжні мафії, які тримають під своїм контролем цілі мережі нелегальної діяльності. Господарі в елегантних костюмах сидять в модних ресторанах, у той час як їхні руки окроплені кров'ю наших братів. Наше місто – це фабрика рабів!", – сказав кардинал Бергольо.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё