//

Кардинал Арінзе: відкрити, переварити і вивчити слова Папи

Нігерійський кардинал Френсіс Арінзе сказав, що візит Папи Бенедикта XVI в Бенін залишить позитивну і міцну спадщину для всіх африканців. "Католики та інші християни в Африці, а по суті і ті, хто не сповідує християнство - всі зацікавлені в цьому візиті", - сказав єрарх в інтерв'ю Ватиканському радіо.

 

Кардинал супроводжує Папу під час його триденного візиту в невелику західноафриканську державу. Єрарх був до 2008 р. префектом Конгрегації Божого Культу і Дисципліни Таїнств.

 

Основним мотивом візиту Понтифіка є підписання постсинодальної Апостольської адгортації, яка є результатом проведення Синоду Єпископів для Африки в 2009 р. Документ покликаний допомогти визначити шляхи для майбутнього Церкви в Африці.

 

Кардинал Арінзе сподівається, що багато африканців будуть читати звернення, оскільки "зараз за допомогою комп'ютера не складно завантажити повний текст документу". На думку єрарха, документ може бути цікавим для різних соціальних та професійних груп. Він спонукав журналістів, вчених, викладачів, політиків та інших громадських лідерів "відкрити для себе документ, переварити його, вивчити і запитати себе, що ми повинні зробити для сприяння примиренню, справедливості і миру на нашому континенті?"

 

Посол Беніну при Святому Престолі Теодор Локо, погодився зі словами кардинала і сказав, що адгортація - дуже важливий документ, оскільки торкається тем, дійсно важливих для континенту. Він додав, що африканці повинні звернути увагу на те, що скаже Папа протягом трьох днів перебування в Беніні, так як це реально може допомогти вирішити проблеми, яких так багато в Африці.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё