//

Кардинал Антоніо Канізарес про Всесвітній День Молоді в Мадриді

"Всесвітні Дні Молоді – це притча про життя", – сказав кардинал Антоніо Каньїзарес. Префект Конгрегації Богослужіння і дисципліни Таїнств взяв участь в літніх курсах «Молодь і Католицька Церква", які проходять в університеті Хуана Карлоса в Аранхуес.

 

Ватиканський прелат зазначив, що нинішнє становище молодих людей є важким. У його основі є важливі людські питання, які треба виявити, але на них не завжди можна знайти відповідь. "Євангеліє дає їм необхідний сенс, щоб заново проголошувати надію". У цьому контексті Всесвітні Дні Молоді, орієнтовані на слухання Слова та євхаристійного обожнювання, "є подією, що сповнена надії". Вони є притчами про те, чим є життя з його радощами та труднощами, – наголосив кардинал Каньїзарес. Молода людина може виявити "великий скарб, який людство вважає прихованим, і який відкривається в Ісусі Христі".

 

Кардинал Каньїзарес також нагадав про особливі стосунки Івана Павла II та Бенедикта XVI з молоддю. "Вони ніколи не критикували, але завжди пропонували програму, вимогливу і водночас захоплюючу, перемагаючи релятивізм, який позбавив прав чесноти і залишив молоду людину самій собі". За прикладом двох пап "ми не можемо залишити молодь", – сказав кардинал.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie