//

Кардинал Амато: Кожне навернення здійснюється за посередництвом Марії

«Щоб навернутися до Христа, необхідно навернутися до Марії. Саме Вона веде нас до Нього», – заявив префект Конгрегації канонізації святих кардинал Анджело Амато у своїй промові до учасників XIII Міжнародного маріологічного симпозіуму. Схожі заходи що два роки організовує Папський богословський факультет «Marianum» в Римі. Цього разу темою симпозіуму є «Фігура Марії в контексті віри, розуму і відчуттів; богословські і культурні аспекти сучасності».


Кардинал Амато в своєму виступі відзначив, що маріологія перебуває сьогодні на дуже високому рівні. Її дослідження стосуються не лише самої фігури Марії, але «допомагають глибше зрозуміти інші проблеми з областей христології, тринітології, антропології і бібліїстики». Префект ватиканської Конгрегації підкреслив, що образ Марії має величезне екзистенціальне значення для людського життя, особливо в наші дні. Якщо хтось відчуває себе втраченим, нехай Марія візьме його за руку і приведе до Христа, щоб він випив з Першоджерела.


Симпозіум завершиться в п'ятницю 7 жовтня виступом глави Папської Ради з культури кардинала Джанфранко Равазі. В цей же день буде вручена міжнародна нагорода  маріології «Pro Ancilla Domini». Цього року її лауреатом стало Міжнародне товариство досліджень в області санктуаріїв.


За матеріалами Сибирская католическая газета