//

Капеланом Палати представників Конгресу США вперше в історії призначено священика-єзуїта

Священик-єзуїт Патрік Дж. Конрой (Patrick J. Conroy), капелан і викладач богослів'я в Єзуїтській вищій школі в Портленді, призначений капеланом Палати представників Конгресу США, передає CNS.


Спікер палати Джон Боєнер (John Boehner), представник штату Огайо, оголосив про це рішення 6 травня і сказав, що воно було прийняте після консультацій з членом Палати представників Ненсі Пелозі (Nancy Pelosi), депутатом від Каліфорнії, лідером Фракції демократів.


Священик Патрік Дж. Конрой стане 60-м капеланом Палати представників, першим єзуїтом на цій посаді і другим католицьким священиком в цій ролі. Він замінить в цьому служінні капелана священика Деніела П. Коліна (Daniel P. Coughlin), який пішов у відставку в квітні цього року після більше ніж 11 років служби.


«Ніхто не прагне спеціально стати капеланом палати Конгресу, — сказав Конрой з приводу свого призначення. — Така можливість служити є екстраординарним даром, і я сподіваюся бути гідним довіри, яку виявили до мене».
Конрой буде представлений Палаті представників в кінці травня. Він, як очікується, буде приведений до присяги 25 травня як офіційний чиновник Палати представників.

 

Джерело: www.sedmitza.ru