//

Капелан тюрми "Ребібія" про візит Папи: Бенедикт XVI руйнує стіну байдужості

Залишається кілька днів до візиту Святішого Отця в римську в'язницю "Ребібія".Папа Бенедикт XVI в найближчу неділю зустрінеться з ув'язненими і благословить ялинку, яку буде посаджено перед тюремною каплицею в пам'ять про цей візит. Тюремний капелан П'єр Сандро Сприяно в інтерв'ю Ватиканському радіо заявив, що рішення Папи відвідати ув'язнених має надзвичайно важливе значення, оскільки візит може стати поштовхом для всього суспільства звернути увагу на ув'язнених. Священик підкреслив багаторічне ігнорування державними інститутами питань умов праці персоналу і організації життя та перевиховання ув'язнених.

 

"Церква в особі свого найвищого авторитету - Папи, нібито говорить кожному в'язневі: "ми з тобою", тим самим руйнуючи стіну байдужості", - каже капелан найбільшої столичної в'язниці. Він висловлює сподівання, що візит Бенедикта XVI може також стати поштовхом до дій з боку політиків почати вирішувати проблему неймовірної переповненості камер у всіх тюрмах, що принижує людську гідність працівників і тимчасово ізольованих від суспільства, та не сприяє їх виправленню.

 

Священик підтвердив, що всі з ентузіазмом духовно готуються до прийняття в своє серце людини, яка представляє Ісуса Христа, і готуються поставити Бенедикту XVI свої питання.

 

Це буде другий візит Бенедикта XVI в місця ув'язнення: 18 березня 2007 Святіший Отець побував у колонії для неповнолітніх у селищі Казале дель Мармі недалеко від Риму.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org